Hardware as a Service: De voordelen voor uw bedrijf!

Tegenwoordig gaat de technologie razendsnel, en staan bedrijven voor een uitdaging om up-to-date te blijven zonder de budgetten te overschrijden. Voor deze uitdagingen is HaaS in de wereld geroepen. HaaS staat voor Hardware as a Service en is een innovatieve oplossing die bedrijven helpt flexibel en competitief te blijven. In deze blog lichten we deze IT service verder toe.

Voordelen van Hardware as a Service voor bedrijven

HaaS biedt voor bedrijven talrijke mooie voordelen. De mooiste voordelen hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

  • Het verlaagt de initiële investeringskosten aanzienlijk. In plaats van grote bedragen te investeren in de aanschaf van hardware, kunnen bedrijven gebruikmaken van de apparatuur voor een vast, voorspelbaar en maandelijks tarief. Dit maakt budgettering efficiënter en voorspelbaar.
  • Flexibiliteit in technologie-updates. Bedrijven kunnen eenvoudig de hardware vervangen en upgraden. Dit geeft organisaties altijd toegang tot de nieuwste en meest efficiënte technologie, zonder zich zorgen te hoeven maken over de verouderde apparatuur.
  • Geen reparatiekosten. Is de apparatuur defect? Dan kunt u deze eenvoudig inwisselen voor nieuwe apparatuur. Ook kunt u als bedrijf rekenen om technische ondersteuning van de IT partij. Dit kan ook de druk op de interne IT-afdelingen verlichten, zodat zij meer bezig zijn met operationele zaken.

Hoe gaat HaaS in zijn werk?

Hardware as a Service werkt als een soort van leasing- of huurmodel. Zo sluit u als bedrijf een overeenkomst met de desbetreffende IT partij. In deze overeenkomst staan voorwaarden voor gebruik, de duur van de overeenkomst en worden de meegeleverde ondersteunings- en onderhoudsdiensten vastgelegd. Ook wordt het maandelijks of jaarlijks tarief besproken die de bedrijven moeten betalen.

Na de overeenkomst is het mogelijk voor bedrijven om tussentijds de schaal aan te passen. Dit betekent dat u als bedrijf eenvoudig minder of meer apparaten kunt leasen. Deze flexibiliteit is uitermate geschikt startups en groeiende bedrijven. Geen grote investeringskosten en bij uitbreiding kunnen apparaten snel worden geleverd.

Waar kan ik terecht?

Er zijn diverse IT partijen die deze dienst aanbieden. In het bijzonder willen we NEG IT Solutions uitlichten. Deze IT partij levert sinds 1993 alom geprezen hard- en software merken zoals HP, Microsoft en Apple. NEG IT Solutions richt zich op de complete lifecycle van devices en biedt kostenbesparende oplossingen en diensten voor de IT.

Bij inname van de apparaten wordt ook de achtergebleven data professioneel verwijderd met software of vernietigd volgens de wet- en regelgeving. Na verwijdering of vernietiging krijgt u ook een certificaat als bewijs. Tot slot staat deze partij voor kwaliteit, veiligheid en milieu. Met Hardware as a Service kiest u bij NEG voor een milieubewuste keuze. Zeer geschikt voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en om te voldoen aan het doel van een groene circulaire economie in 2050.

Over de auteur

Scroll naar boven